Compry Cool

De Compry Cool is een state-of-the-art compressie- en koelingsapparaat. Beter Saendelft werkt hiermee voor het verminderen van pijn en zwelling rondom een gewricht of lichaamsdeel. De Compry Cool is in te zetten bij verzwikte enkels, polsen en schouders, verdraaide knieën, rupturen of overbelasting van de spieren of na een operatie van het lichaamsdeel.

Hierbij wordt een sleef om het aangedane lichaamsdeel gedaan. Deze sleef word aangesloten op de Compry Cool. De Compry Cool pompt gedurende 20 minuten gekoeld water door de sleef heen. Hierbij wordt ook compressie gegeven op het aangedane lichaamsdeel. Deze compressie is aan te passen naar het letsel en lichaamsdeel welke in de sleef zit.

Compry Recovery

De Compry Recovery is voor het verbeteren van het herstel na afloop van de training. Er wordt een sleef over elk van de benen heen getrokken. Elke sleef bestaat uit 4 compartimenten. Een compartiment voor enkel en voet, het onderbeen, knie en de bovenbenen. Door verschillende programma’s kan er nadruk worden gelegd op de verschillende onderdelen van het been. De compressie is variabel tussen de 20 mm kwikdruk en 200 mm kwikdruk.

De Compry Recovery gebruikt lucht in de verschillende compartimenten om druk uit te oefenen op het betreffende lichaamsdeel. Hierdoor wordt er in korte tijd afvalstoffen afgevoerd en verloopt het herstel voorspoediger. De Compry Recovery is na elke training te gebruiken voor het herstel.