McKenzie therapie

De ‘McKenzie therapie’ is een wereldwijd gebruikte methode voor het diagnosticeren en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met name voor de behandeling van rug,- en/of nekkklachten is deze methode uiterst effectief gebleken. Vaak is er al een duidelijke afname van de pijnklachten merkbaar na een of twee behandelingen.
De McKenzie methode wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere rugpijn (acuut en chronisch), nekpijn ( acuut en chronisch), uitstralingspijn in arm of been, Hernia, discopathieen, pijnklachten tussen de schouderbladen, stenose, ‘spit’, scoliose, scheefstanden en blokkades.

Wat doet een McKenzie therapeut?

Onze McKenzie therapeut is een fysio,- manueeltherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van rug,-en nekklachten middels de McKenzie methode. Na het afnemen van anamnese en bewegingsonderzoek wordt een werkdiagnose en een patiënt specifiek behandelprogramma opgesteld.

De McKenzie therapeut werkt veelal ‘hands-off’. Met een aantal eenvoudige oefeningen gecombineerd met adviezen betreft houding en beweging, bent u zelf in staat uw pijnklachten te doen verminderen, te controleren en de kans op eventuele herhaling zo veel mogelijk te verkleinen.
‘TREAT YOUR OWN BACK/NECK’ en ‘SELF-MANAGEMENT’, zijn de belangrijkste kreten waar McKenzietherapie voor staat.

Heeft u last van rug,- of nekpijn, of is het herkenbaar dat uw pijnklachten regelmatig weer terugkomen?
Neem contact op met onze McKenzie therapeut om te zien of de McKenzie methode iets voor u kan betekenen!

Onze McKenzie therapeut