RSQ1

De RSQ1 is een spierstimulatie apparaat om het neuromusculaire systeem te stimuleren. Het doel is om spieren te stimuleren om aan te spannen, maar ook weer te ontspannen. Het is daardoor bruikbaar als ondersteuning van de krachttraining. Er kunnen snel tekortkomingen worden opgetraind, mobiliteit van spieren en gewrichten kan worden verbeterd, sneller herstel na zware training(en) en sneller herstel na knieoperaties.

Om meer mobiliteit, kracht of verbeterd herstel te krijgen wordt gebruik gemaakt van 2 verschillende stroomvormen. Er is een gelijk- en een alternerend stroomsignaal. Deze signalen worden tegelijkertijd gegeven aan de patiënt. De gelijkstroom is bedoeld om de spieren te stimuleren, dit gebeurd tussen de 40 en 500 Hz. Het signaal word vaak als snel trillend ervaren door patienten.

Het alternerende stroomsignaal is om de negatieve gevolgen welke zouden ontstaan bij alleen gebruik van gelijkstroom weg te halen. Dit signaal is op 10.000 Hz. Deze signalen worden ten alle tijden gezamenlijk gegeven. Door het samen gebruiken van deze 2 stroomvormen kunnen mensen met relatief makkelijke oefeningen veel vooruitgang boeken in 1 behandelsessie.

Door de instellingen van het apparaat te veranderen kan de RSQ1 worden gebruikt tijdens het slapen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 10.000 Hz signaal. Met dit signaal is het mogelijk om het herstel te bevorderen na zware inspanning.