VSO Voet- en loopanalyse

De VSO (sport)fysiotherapeut analyseert uw voetenstand, het bewegingsgedrag van uw voeten en de invloed hiervan op de rest van uw lichaam. Er wordt onderzocht of vanuit uw voet een klacht wordt onderhouden of kan worden veroorzaakt. Vervolgens wordt uitgelegd wat u kunt verbeteren. Uiteraard is een analyse en advies ook waardevol als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht uw sportniveau.
De kans op blessures wordt verminderd bij gebruik van schoenen en steun die passen bij uw individuele wensen. Het is bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkeling een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden. Maar met de juiste ondersteuning of schoen kan dit worden verholpen.

Wat doet een VSO (sport)fysiotherapeut?

De VSO (sport)fysiotherapeut houdt een medisch vraaggesprek gevold door een inspectie van uw huidige schoenen en eventueel uw zolen. Hierna wordt de voetenstand beoordeeld, zo nodig gecombineerd met een beweeglijkheidtest van de voorname gewrichten, gevolgd door een dynamische digitale drukmeting. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats; uw afwikkelpatroon op een vaste ondergrond (geen loopband) wordt geregistreerd. De verzamelde gegevens worden samen met u geanalyseerd en het advies wordt toegelicht.

Het advies kan bestaan uit een (sport)steunzool, een specifiek type sportschoen, (sport)fysiotherapeutische behandeling, oefeningen, aanpassing looptechniek of het advies een andere (para)medische specialisatie te consulteren. Uw verwijzer ontvangt een verslag van het consult. Mocht u zelf een verslag willen dan ontvangt u deze uiteraard.

De VSO-(sport)steunzool wordt op basis van de metingen en inzicht van de VSO-fysiotherapeut gespecificeerd. Aan de hand van de metingen en de specificaties wordt een 3D-computermodel individueel ontworpen. Vervolgens worden de zolen computergestuurd gefreesd. Na controle door de VSO-fysiotherapeut kunnen de zolen in gebruik worden genomen.

Wij werken uitsluitend op afspraak. Een verwijzing is niet nodig.

Meer lezen over het VSO netwerk? www.vsonetwerk.nl

Onze fysiotherapeuten