Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in blessures die ontstaan zijn door het beoefenen van sport. Ze onderzoeken de oorzaak van de klacht en starten een behandeling om de blessure te genezen. Ook kunnen zij begeleiding en advies geven aan de sporter om het sporten te kunnen hervatten en toekomstige blessures te voorkomen. Sportfysiotherapie is bedoeld voor iedereen die aan sport doet, ongeacht het niveau of het soort sport. Klachten kunnen namelijk ook ontstaan door te weinig of verkeerd bewegen. De sportfysiotherapeut kan ondersteuning bieden door te werken aan verbetering van de conditie en belastbaarheid.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut heeft als specialiteit:
• EHBSO verlenen (eerste hulp bij sportongevallen), eventueel brace of taping aanbrengen, mobiliserende technieken toepassen.
• Uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak van de blessure of klacht, onder andere door de trainingswijze van de sporter te analyseren
• Behandelplan, revalidatieschema en oefenprogramma op maat opstellen, evalueren en begeleiden tot het gewenste haalbare niveau.
• Advies geven met betrekking tot preventie van toekomstige blessures als ook voor prestatieverbetering.
• Sportmedische begeleiding bieden aan individuele sporters en aan teams (ook in overleg met trainers) in de vorm van trainingsprogramma’s en op prestatieverbetering gerichte trainingsschema’s.

 

Onze sportfysiotherapeuten

Sophie Schep

 

Tjerk Conijn

 

Rick Menick